Maak kennis met Colette van team Assjette

Assjette vzw

Als bezieler van Assjette, ‘jonge’ vijftiger en mama van drie (jong)volwassen kinderen ben ik erg trots op hetgeen elk van hen doet en de weg die ze ieder op hun manier uitzoeken.
Als ‘mama for life’ aan de zijlijn toekijken… meelopen en er zijn wanneer nodig… Hierbij zwoeg ik geregeld zelf met het loslaten in al zijn facetten.
Deze trots neem ik zeker ook mee in mijn werk om daar een bord vol kansen te bieden voor de (jong)volwassenen met autisme.
De motivatie om naast en tussen mensen te staan, mee hun weg uit te zoeken, hen te zien groeien en te kijken naar hun mogelijkheden i.p.v. hun beperkingen maakt me intens gelukkig en CONTENT.
Content zijn met hoe het is, hoe het verloopt en hierdoor goesting krijgen om de zaken vanuit een positieve mindset te bekijken en aan te pakken is mijn levensmotto. Door op deze manier te kijken, kan je mensen enthousiasmeren om op hun eigen wijze en in hun tempo er ook mee aan de slag te gaan.
Zelf kijk ik erg op naar mensen die volhouden, durven dromen, grenzen durven verleggen en geloven in zichzelf en de anderen. Wanneer er wat me-time of vrije tijd is, spendeer ik deze graag met mensen die ik graag zie. Een heerlijk glaasje wijn of het lezen van een boek (roman of professioneel) kunnen me zeker ook bekoren, net als het culinair genieten… thuis of elders.
Rust vinden kan ik ook wandelend in de natuur, genietend van de kleine, (grote) eenvoudige dingen van het leven… Het maakt me zo CONTENT…

Mocht men me vragen om een liedje te kiezen voor een karaokeavond, zou ik steevast gaan voor ‘The Piano Man’ van Billy Joel. Anderzijds vind ik het nummer ‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo een prachtig en voor heel wat mensen herkenbaar lied.
Het bijna autobiografische lied van mijn papa die vorig jaar overleed is het schitterende, door velen ongekende lied van Raymond van het Groenewoud ‘Aan de meet’…
Ik luister er vaak naar en het raakt me telkens weer tot in het diepste van mezelf… en ik herken me er zelf ook elke keer meer in.

Ben je benieuwd naar wat er op mijn nachtkastje ligt? Steevast enkele boeken die ik nog wil lezen, mijn oogdruppels en notitieboekje waarin ik als ik ’s nachts niet kan slapen of wakker schiet, noteer wat ik zeker niet mag vergeten de volgende dag ;)-

Reeds zeven jaar ben ik de spil van Assjette, maar als eerste job werkte ik als leerkracht in het buitengewoon lager onderwijs… en als student verkocht ik hamburgers en frieten bij de Quick (lang geleden).

Het dier waar ik mezelf misschien wel mee kan vergelijken is een kameleon… Ik kan mezelf zeer vlug aanpassen aan de context, aan mensen of aan de situatie waarin ik me bevind.
Wat ik aan iedereen zou willen meegeven is: doe wat je graag doet, volg je passie, geloof in jezelf en ga respectvol om met de anderen…