Maak kennis met Bieke van team Assjette

Assjette vzw

Hallo! Ik ben Bieke, mama van twee puberkinderen, wonende in de Kempen.

Meer dan twintig jaar geleden ben ik afgestudeerd als bachelor orthopedagogie. Een eerste job met kleuters met autisme wakkerde mijn al aanwezige interesse in autisme alleen maar aan. Later ben ik het onderwijs ingestapt, maar dit steeds in combinatie met het werken in het autismelandschap. 

Hier leerde ik Colette kennen, een gelijkgezinde op vele vlakken! Uit Colettes hoofd ontstond het idee om Assjette vzw op te starten. Samen gingen we op zoek en zetten we Assjette in de startblokken. Na even terug te zijn gaan in het onderwijs, ben ik nu opnieuw aan de slag als trajectbegeleider autisme in Assjette. Altijd het gevoel van thuiskomen hier!
Een gevoel dat we aan iedereen willen meegeven. Vanuit een vertrouwde plek samen een traject autisme uitstippelen!

Mijn batterijen laad ik op door te gaan joggen, padellen, fitnessen en pilatesen. Joggen doe ik steeds met muziek in mijn oren, maar meezingen… neen, dat doe ik best niet… dit veroorzaakt met zekerheid een migraineaanval bij mezelf en mijn omgeving!

Op mijn nachtkastje ligt steeds wat lectuur; dat kan een magazine zijn en/of een stevige klepper van een boek met vele pagina’s om mezelf heerlijk in te verliezen!

Koffie kan ik niet missen, maar een lekker wijntje om het weekend in te zetten sla ik ook niet af! Een dag zonder chocolade is een dag niet geleefd! Je kan me niet blij maken met rijstpap of een suikerwafel, maar verder zijn er weinig dingen op te sommen die ik niet lust!

Ik ben een bezige bij die van aanpakken weet. Ik vlieg niet weg van moeilijke uitdagingen, maar probeer liever een baan te creëren die deze draaglijker maken. 

Graag wens ik met het Assjette-team de wereld een beetje meer auti-vriendelijk te maken!