Een aantal medewerkers van Assjette namen deel aan de warmste quiz ten voordele van autisme Limburg. Ze behaalden een schitterende derde plaats.
We zijn dankbaar voor alle acties ten voordele van onze werking, zowel de vrijwillige als die voor Music for Life. We kunnen nu vol enthousiasme aan 2019 beginnen.
De Tuilterstraat schonk ons met hun winterbar een mooie cheque van €1000, waarvoor dank.
Loes Liefsoems werd tewerkgesteld in de paardenstallen te Herkenrade. In samenwerking met de werkgever en de VDAB verscheen er een mooi filmpje:

Autisme staat niet in de weg voor een toffe jobDe 22-jarige Loes Liefsoens uit Hasselt heeft autisme en via een woelige periode op school vond ze uiteindelijk een job die haar gelukkig maakt. In de keuken van restaurant De Paardenstallen in Herkenrode voelt ze zich als een prinses. Zij wordt door haar werkgever en de collega’s met de beste zorgen omringd. En al heeft Loes wel eens een lastige bui of een minder moment, ze is toch één van de zonnetjes in huis. “Ik werk nu in de keuken van de Paardenstallen, ik neem de bestellingen op van de mensen in het zelfservice restaurant en maak die dan ook klaar. Ook help ik bij de voorbereidingen in de keuken en ik bak heel graag pannenkoeken, zelfs met vier pannen tegelijk”, zegt Loes. Voor Loes is het belangrijk dat er structuur is in haar werk. “Als er plotse veranderingen zijn dan heb ik het moeilijk en ik ben niet altijd goed gezind maar meestal wel”, lacht Loes. Loes vond dankzij een IBO-contract en de steun van de vzw Assjette een job op haar maat. “ Met Loes hebben we een heel fijn traject doorlopen. We hebben samen gezocht naar een werkplek die bij haar past. Zij had immers een opleiding koken gevolgd en vrij vlug vonden we een werkgever die haar een kans wou geven. Wij zijn gestart met een halftijdse job zodat het een duurzaam traject zou worden. We volgen haar nog altijd op en Loes komt regelmatig bij ons om te praten over haar werk en de eventuele problemen die zich voordoen op de werkvloer. Wij zijn heel trots op het werk van Loes”, zegt Colette Vandebeek van Assjette. Ook de werkgever is heel tevreden over Loes. “Via de VDAB is Loes bij ons terecht gekomen en dat werktraject is voor ons heel positief. We hebben samen met de vzw Assjette en de VDAB de juiste partners gevonden en ook mijn medewerkers hebben ervoor gezorgd dat Loes in een heel warme omgeving is terechtgekomen. Loes is bij ons een stuk zelfzekerder geworden maar ook wij hebben veel geleerd van haar. Wij hebben als organisatie moeten nadenken en leren dat er mensen zijn die anders zijn in onze maatschappij. Wij proberen die mensen in ons bedrijf een toffe werkplek aan te bieden. Loes heeft ons veel geleerd”, zegt Peter Bartholomevis, zaakvoerder van De Paardenstallen. Loes heeft met de steun van haar werkgever ook een boekje uitgegeven waarin ze haar ervaringen heeft neergeschreven. ‘Ben ik Anders?’ is het relaas van een jong meisje met autisme dat haar weg zoekt in het leven ( Hans Put voor VDAB Limburg).@assjette;@depaardestallen VDAB

Slået op af Luc Smeets i Mandag den 17. december 2018

Loes schreef ook haar verhaal neer en biedt het te koop aan ten voordele van Assjette, in “Ben ik anders” voor €10.