Cera goodwalk en kookworkshops in volle actie

Assjette vzw

Op maandag 27 mei starten we opnieuw met kookworkshops in Assjette in samenwerking met de regenboog vzw. Hieronder vind je de data en het menu van de dag:
-Maandag 27 mei: moussaka met bloemkoolbechamel en tomaat
-Maandag 3 juni: zalmpapillot met taboule
-Maandag 17 juni: groentepuree met boerenworst (of vegetarische optie)
-Maandag 24 juni: rigatoni alla puttanesca

Het sociaal artistiek project van onze stagiaire Lize vond donderdag 9 mei plaats. Alle deelnemers hadden hun best gedaan om hun autisme op een creatieve manier voor te stellen. Het resultaat mocht er zeker zijn! Hieronder enkele afbeeldingen.

Op 28 mei vindt er tijdens het postgraduaat autisme van de vcll een sessie plaats rond “een persoon met autisme vertelt”. Hierbij komen medewerkers van Assjette aan het woord over hun ervaringen.
Onderzoekers van de universiteit Gent zijn op zoek naar ouders van kinderen met ASS (6-16 jaar) die wensen deel te nemen aan hun studie. Indien u wenst deel te nemen kan u contact opnemen met de onderzoekers via mail aan Lana.DeClercq@ugent.be

Op 22 mei organiseert Vormingplus een infoavond in Hasselt, enkel en alleen voor personen met autisme, om hun werking beter te leren kennen. Vormingplus organiseert cursussen, activiteiten, workshops en lezingen voor volwassenen. Ook op een autisme-vriendelijke manier. De infoavond zal doorgaan op volgend adres: Cellebroederstraat 13 3500 Hasselt. Inschrijven kan via deze link tot en met 17 mei.

De goodwalk in Hasselt georganiseerd door Cera is van start gegaan. Verschillende mensen namen reeds deel aan deze wandeling en haalden hun geschenkje, gemaakt door Assjette, af bij Paplou.