Op 2 april is het wereld Autisme dag. Wereldwijd vinden rond deze periode allerlei evenementen en initiatieven plaats die de samenleving verder willen sensibiliseren rond Autisme. De Vlaamse vereniging Autisme zet zich maar al te graag achter dit initiatief. Ze zetten zich in voor het creëren van een Autisme vriendelijke samenleving, door te focussen op de kwaliteiten van mensen met Autisme.

In kader van wereld Autisme Dag organiseert de Vlaamse vereniging Autisme in samenwerking met haar partners (liga Autisme Vlaanderen, BlinkOut, ‘t passt, De Regenboog, Assjette en Autisme Limburg) een prikkelcaravan. Iedereen is welkom om een bezoekje te brengen aan de prikkelcaravan en zo te ontdekken hoe mensen met Autisme de wereld ervaren. Zij worden namelijk op een andere manier geprikkeld dan wij. Van 1 tot en met 6 april rijden ze met hun caravan door Vlaanderen. Op 5 april staat de caravan in de voormiddag op het kolonel Dussartplein in Hasselt en in de namiddag op het Stadsplein in Genk.

In het Nieuwsblad verscheen er onlang een artikel rond Autisme en werk. Hierin vertellen vijf werknemers hoe ze van Autisme hun troef maken, naar aanleiding van wereld Autisme dag.

Ook onze ateliers staan niet stil. Bij ons ben je aan het juiste adres voor leuke paasdecoratie. Voor slechts €8 heb je ze in huis!


Tijdens de paasvakantie zal er geen atelierwerking plaatsvinden op Assjette.