14 februari. Valentijnsdag. Een feest van en voor liefde. Een feest dat tot teruggaat tot rond het jaar 270, en jaar na jaar gevierd werd in heel Europa. Een feest dat blijft terugkomen in andere culturen: het Qixifeest in China, Dia dos Namorados in Brazilië, en Araw ng mga Puso in de Filipijnen— de populairste trouwdag doorheen het hele jaar!

Ook bij Assjette kunnen we niet wegblijven van Valentijn. We kunnen deze week geen trouw organiseren, maar we hebben bijgedragen aan een evenement dat zeker zo mooi is.

 


 

De heerlijke geur van lente in midden februari. De bloemen staan in bloei, de vogeltjes zingen, en de konijntjes springen… Wat zeg je? Ben ik een maand te vroeg? Nee hoor, bij Assjette springen er al konijntjes rond. We hebben net een foto kunnen maken toen het konijntje op tafel sprong!

Konijntjes van eigen kweek kun je het noemen. Onze eigen konijnenexperts zijn druk aan het werk om de mooiste konijntjes van het land te broeden. We hebben hem Sam genoemd.

 


 

In februari beginnen de dagen al te verlengen, maar de nachten zijn vaak nog koud, lang en donker. Hier hebben onze professoren in licht- en warmtekunde in het crea-atelier iets op gevonden.

Ziehier ons nieuwste prototype. Licht, warmte, en in vergelijking met een normale spaarlamp is het nog romantisch ook!

Rechts zie je onze magische wenskaarten.

Legende is dat wanneer je de naam van een persoon erop schrijft die je geluk wilt toewensen, zowel jij als die persoon gelukkiger worden.

 


 

Tenslotte hebben we deze week ook een pakketje geleverd ter ere van twee nieuwe levens in deze vroege Assjettse lente. Onze koks van het bakatelier hebben zich laten gaan om lekkere snoepjes te maken voor de familie en vrienden.

Maar voor het nieuwe gezin hebben we onze koppen bij elkaar gestoken en net dat beetje meer gedaan.

De mensen uit ons crea-, naai- en het bakatelier zijn naar ons toe gekomen en hebben ons verrast met een babypakketje. En weet je wie in dat pakketje zat? Sam, ons konijntje. Zijn boodschap was duidelijk: hij wilde het geluk verspreiden bij de nieuwe kinderen.

We zijn niet lang samen gebleven, maar we hebben een fijne tijd samengehad. We zijn er echter zeker van dat hij vele anderen zal gelukkig maken. En dat is ook onze wens naar jullie.

Fijne Valentijnsdag en tot op Noche Valentino!